scroll down to view

Hundreds Woods

WELLESLEY

At a shingle-style house on a site with significant topography, the client sought to transform the landscape in a way that tailored to the wishes of a young family. In developing the direction for the design of the property, two clear goals were established: to create a landscape with several distinct living spaces for year-round enjoyment, and to provide a strong connection between the residence and its outdoor elements.

Improving the connection between indoor and outdoor spaces, a stone terrace now sits directly adjacent to the rear of the house, featuring an outdoor kitchen and fireplace. Bordered by hydrangea, a path of bluestone steppers lead from the terrace to a raised grass panel overlooking the circular lawn. The pool and spa become the primary feature of the landscape, lined with a single row of chaise lounges framed by dogwood and evergreens.

At the edge of the pool, a shingle-clad pool house tucked into the grade of the hill serves as a both focal element and a refuge. Beyond, a rustic set of stairs meanders up a terraced slope, connecting the pool garden and lawn to the upper woodlands. In the client’s words, the landscape has become “a perfect place to hide, think, read, relax, and entertain.”

Collaborator: Patrick Ahearn Architect; Photographers: Neil Landino, Greg Premru

Back to Top